WELKOM IN DE WERELD VAN FENG SHUI
FENG SHUI IN DE WONING
DE LEVENSASPECTEN FAMILIE, OUDERS, ROOTS, GEZONDHEID

Het Bagua kompas volgens de BHS methode geeft de windrichtingen* met de negen genoemde levensaspecten voor het gehele huis aan, maar ook per kamer. Neem een platte grond van het huis en leg het onderstaande model met de onderkant altijd op de kant waar de ingang van de kamer of het huis is en ontdek de plekken die je leven beïnvloeden. Je kunt het kompas op het gehele huis en op iedere kamer apart leggen om de Feng Shui aanpassingen te doen en de Chi optimaal te laten stromen. 

* De windrichtingen volgens de BHS methode zijn niet de daadwerkelijk windrichtingen, volgens de Kompasmethode. Lees meer....


De plek, die de levensaspecten Familie, Ouders, Roots en Gezondheid  vertegenwoordigt is aan de West-kant van de
kamer of van het huis. De plek wordt geassocieerd met het element Hout en de kleur is groen.

BAGUA
FENG SHUI KOMPAS
Klik in de vlakken voor het onderwerp.

Helpende vrienden Reizen Spiritualiteit Feng Shui Carrière Levenspad Loopbaan Feng Shui Kennis Wetenschap Competentie Feng Shui Creativiteit Kinderen Toekomst Feng Shui Welvoelen Eenheid Chi Feng Shui Gezondheid Familie Communicatie Feng Shui Relaties Liefdesleven Reputatie Feng Shui Roem Erkenning Succes Feng Shui Voorspoed - Welvaart - Rijkdom Feng Shui

Bij de BHS Feng Shui methode leg je de Bagua (Feng Shui kompas altijd met de onderkant op de plaats waar de ingang is van de kamer of van het huis.
Zie onderstaand voorbeeld.


Voor gordijnen of andere raamdecoratie, meubels en accesoires zou je kunnen denken aan de kleuren en vormen die deze plek voeden.

Kleuren die voeden:  Hout-kleur : groen 
Water-kleur: blauw of zwart
Vormen die voeden: Hout-vorm: rechtopstaande rechthoeken 
Water-vorm: golvend en onregelmatig.
Deze plek kan je activeren als je een betere relatie met de familie wenst te hebben en te houden. Je  kan dit doen door het plaatsen van mooie planten met grote, ronde bladen. Let er op dat de planten gezond zijn. Dode planten dienen direct te worden verwijderd, daar ze slechte Feng Shui geven vooral op deze gezondheidsplek. Je kunt werken met groene voorwerpen of stoffen.  Het is ook goed om Water-element op deze plek te zetten, daar water hout voedt volgens de scheppende cyclus.. Een Water-element kan zijn: blauwe of zwarte voorwerpen, een afbeelding van vissen op een vaas of schaal, een aquarium of blauwe gordijnen of meubels.
Zorg er in ieder geval voor dat er geen rommel is, want waar het opgeruimd is, zullen de energieën goed kunnen stromen. Op deze plaats is het ook gunstig om familie-foto's te plaatsen of een poster te laten maken van een familiefoto, waar iedereen bij elkaar is en waar veel goede herinneringen aan zijn. Het is goed voor de energieën van de familie om herinnerd te worden aan goede momenten met elkaar; dat is Feng Shui.

Veel succes op weg naar een gelukkig en harmonieus leven!
Marjo Horn
Feng Shui Consultant

Deze bloemenstoel geeft extra Feng Shui aan de Gezondheids-plek, daar het een bloem is (element hout) , de vorm is glooiend (water) en de kleur is zwart (water).

Terug naar de vorige pagina - Copyright ©Topcure sinds 2000 - Disclaimer

De Feng Shui Gids
Simon Brown
Feng Shui als levensstijl
Simon BrownSpiritualiteit werkt in huis
Feng Shui Specialist Nina ElshofWeg met de warboel
Karen Kingston


De FACELIFT methode van Marjo Horn nu compleet op de kaart
Facelift à la Carte
FACELIFT à la Carte
Korte gerichte oefeningen en zeer effectieve massages voor een ooglift, kaaklijnlift en halslift.
Uiterst geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.
Facelift à la Carte via Bol.com


Las Minute Cadeaus