FENG SHUI SPECIALIST EN LIFE COACH, MARJO HORN LAAT JE ZIEN HOE JE DE KUNST OM DE ENERGIEËN IN JE OMGEVING KUNT AANPASSEN VOOR MEER GELUK EN GEZONDHEID. FENG SHUI KUN JE ALTIJD TOEPASSEN WANNEER JE VERANDERINGEN WILT IN JE LEVEN


Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken
Feng Shui à la Carte een Quick Reference kaart om gemakkelijk Feng Shui toe te passen
Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken

Feng Shui toepassen in de woning is gemakkelijk te doen. Onbewust kan de energie helend werken voor alle huisgenoten. Feng Shui gaat van het principe uit dat alles wat ons omgeeft uit energie bestaat. De onzichtbare en voor sommigen zichtbare Chi kan met behulp van Feng Shui aan het stromen worden gebracht. Het is bekend dat onze hersenen maar voor een gedeelte gebruikt worden, zo is het met de energie om ons heen ook, deze wordt meestal ook niet optimaal gebruikt. Met goede Feng Shui is het mogelijk de leefomgeving van betere energie te voorzien. De energiestroom moet op een zachtvloeiende manier lopen. Dit is te realiseren met Feng Shui oplossingen, waarvan enkele hier worden aangegeven. 

Het kompas geeft de windrichtingen met de negen genoemde levensaspecten voor het gehele huis, maar ook per kamer. Neem een platte grond van het huis en ontdek de plekken die je leven beïnvloeden. Je kunt het kompas op het gehele huis en op iedere kamer apart leggen om de Feng Shui aanpassingen te doen  en de Chi optimaal te laten stromen.

.

* De windrichtingen volgens de BHS methode zijn niet de daadwerkelijk windrichtingen, volgens de Kompasmethode.

Feng Shui à la Carte
Feng Shui à la Carte
Feng Shui à la Carte een Quick Reference kaart om gemakkelijk Feng Shui toe te passen


Schilderijen en handwerk geven uitstekende Feng Shui.


Enige aanwijzingen om van start te gaan met Feng Shui.
HUISKAMER

SLAAPKAMERS
BADKAMERS
KINDERKAMERS

Ingang van het huis
Indien je van sociale contacten houdt, zorg dan voor een fantastische ingang zonder rommel. Mensen voelen zich welkom. Er zijn prachtige systemen om kasten bij de ingang te maken.

Gasten ontvangen en stimuleren van sociale contacten
Verlichting buiten en verlichting in de hal dient  prettig en goed te zijn, zodat de huisgenoten en gasten graag binnenkomen. Het belooft wat.

Gangen
De energie in lange, smalle gangen dient geleid te worden om de chi vast te houden. Te snel stromende chi geeft onbalans.  Met spiegels en verlichting aan de muur kunnen verrassende resultaten bereikt worden. Halve maanslampjes die naar boven schijnen en om en om, links en rechts worden bevestigd geven een fantastische chi-stroom. 

Trap naar boven
Zorg dat je vanuit de deur van de ingang niet regelrecht de trap op kan gaan. De chi verdwijnt in dat geval direct naar boven. Kan het niet anders zorg dan voor een windklokje aan het plafond om de chi af te leiden en eerst zijn weg te laten vinden op de beneden verdieping van het huis.

Spiegels in het huis
Met spiegels werken in het huis kan heel bijzondere effecten geven. Vooral als een mooi uitzicht weerschijnt in de spiegel, geeft dit dubbel plezier en dit geeft de energieën extra kracht om te stromen.

Ontbrekende hoeken
Voor ontbrekende hoeken kan een spiegel een remedie zijn. De kamer wordt als het ware energetisch uitgebouwd, waardoor het lijkt alsof het gedeelte niet ontbreekt. 

Kristallen
Voor grote ramen is het goed om een grote geslepen kristal te hangen. De zon laat zijn stralen door de kristal schijnen waardoor er een pracht van kleuren in de kamer weerschijnt. Dit activeert de stroom van de energie en kan helend werken.

ALGEMEEN

Opruimen

GRATIS EBOOK 'WAT DOET ONTZUREN EIGENLIJK VOOR MIJ?'

feng shui specialist, lifecoach en auteur van lifestyle boeken, Marjo Horn

Hang in de kast schoenenrekken en eventueel hangkasten van stof om de truien en sokken op te bergen. Een kast die gemakkelijk opruimt, zal een kind eerder aanzetten zijn spullen weg te leggen. 
Zorg ook dat er dozen staan, waar het kind het speelgoed in kan doen. Geef aan hoe het opgeruimd kan worden en maak het kind van jongsafaan bewust van de energieën. Goed voorbeeld, doet goed volgen. 

Toiletklep
Zorg dat de toiletklep na gebruik van het toilet altijd gesloten wordt. In Feng Shui betekent een open toiletpot, dat het geld weggespoeld wordt met het doorspoelen van het toilet. Als iederen in het huis dit weet, zal er een bewustwording komen in het gezin, waardoor goed met geld wordt omgegaan; dit geeft goede Feng Shui. 

Wanden van het toilet
Het is goede Feng Shui om het toilet prettig aan te kleden, dit kan als er licht is met planten of mooie platen. Het hangen van een geslepen kristalbol boven de toiletpot geeft goede Feng Shui omdat dit de chi afleidt van de toiletpot.

Toiletdeur
Het toilet is noodzakelijk, maar zou volgens Feng Shui principes liever niet in het huis geplaatst moeten zijn en helemaal niet op één van de gunstige plekken. Om nu de chi af te leiden van het toilet, kunt je de buitendeur van het toilet één geheel maken met de wand ernaast, zodat je geen idee hebt dat deze zich daar bevindt. Ook is het mogelijk om een klein achtkantig spiegeltje op ooghoogte op de deur te plakken. Een derde mogelijkheid is om de deur te beschilderen, om deze een verrassend effect te geven, waardoor de aandacht van het toilet zelf wordt afgeleid. 

Ontbrekende gedeelten en de remedies
Wanneer het huis hoeken heeft, die ontbreken, dienen we Feng Shui cures toe te passen om die energie die mist op deze plekken niet in de betreffende levensaspecten te moeten missen.
Plaats een spiegel tegen de wand waar het ontbrekende gedeelte is. Dit geeft energetisch een gevoel dat de ruimte, die ontbreekt er aan toegevoegd is.  Ook is het mogelijk om optisch te werken met een schilderij met diepte.
Als het ontbrekende gedeelte een inham is op eigen grond, is het raadzaam om op de hoek die evenwijdig loopt met het huis een lamp te plaatsen of een mooie boom die een geheel vormt met het huis.

Het opvolgen van adviezen is voor eigen verantwoording.
De auteursrechten op deze website berusten bij Topcure. Topcure behoudt zich uitdrukkelijk alle rechten voor. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Topcure is het verboden om deze website, danwel gedeelten daaruit te verveelvoudigen en/of openbaar te maken, op welke wijze dan
ook.


Veel succes toegewenst!
Marjo Horn

Naar boven

Wat is Feng Shui?
Feng Shui in de woning
Feng Shui op het werk
Feng Shui in de tuin
Feng Shui voor managers
Feng Shui Ervaringen

GRATIS EBOOK 'WAT DOET ONTZUREN EIGENLIJK VOOR MIJ?'

feng shui specialist, lifecoach en auteur van lifestyle boeken, Marjo Horn


Klik hier om het GRATIS Ontzurings Ebook aan te vragen.

BACH BLOESEMREMEDIES
Emotionele balans herstellen!

Er zijn typeremedies en stemmingsremedies bij Bach bloesemtherapie. Type remedies kunnen mensen toepassen die chronisch last hebben van bepaalde gemoedsstemmingen, zoals bijvoorbeeld faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar het komt ook wel voor dat je tijdelijk last hebt van gebrek aan zelfvertrouwen. In dat geval komt Larch ook heel erg van pas. Daarbij kun je de bloesems met elkaar combineren, namelijk 7 verschillende sbloesems tegelijk.
Meer....

HUIDVERZORGING
Gezichtsoefeningen en gezichtsmassages

Hoe simpel kan het zijn? De gezichtsoefeningen helpen écht! Zelf begon ik ermee op mijn 34e en na een week zei mijn man: 'Je ziet het al. Vooral de huid onder je ogen is strakker!' Dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom besloot ik het hele plan verder uit te werken, zodat mijn vriendinnen er ook iets mee konden. Maar het kon nóg beter... De liftende massages ontwikkelde ik niet veel later om nog betere resultaten te krijgen.
Meer....

FENG SHUI
De energie in huis aanpassen!

Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd.
Meer....