Geluk is het enige wat zich verdubbelt als men het deelt
(Albert Schweitzer)
Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken
Feng Shui à la Carte een Quick Reference kaart om gemakkelijk Feng Shui toe te passen
Marjo Horn, life coach & feng shui specialist, schrijfster van lifestyel boeken

DIT IS TOPCURE
TOPCURE is dé verzamelsite op het gebied van schoonheid, gezondheid, ervaringen van anderen voor natuurlijke oplossingen bij genezing en het omgaan met energieën, zowel voor lichaam en geest, als voor de omgeving.

De TOPCURE-site geeft informatie over vele aspecten die het leven kunnen veraangenamen, door gebruik te maken van: Bach Bloesemremedies, Feng Shui, Nine Star Ki (zelfkennis door Feng Shui astrologie).Op deze Topcure-site staat informatie voor jong en oud.
Hoe kwam deze site tot stand?
Omdat ik door veel ziektes en lichamelijke ongemakken in mijn omgeving, familie en vrienden, al vroeg in mijn leven geïnteresseerd raakte in natuurlijke genezing van lichaam en geest, deed ik van jongs af aan allerlei studies. Ik zocht voor allerlei kwalen 'gezondere' oplossingen en wilde zoveel mogelijk chemische rommel vermijden. In 1999 begon ik met de Topcure-site, omdat ik sterk de behoefte had om mijn kennis te delen. In die tijd was de Topcure-site enorm. Een groot forum over Bach bloesemremedies en een forum over Ervaringen van mensen met allerlei alternatieve oplossingen stond op deze site. Door een technische storing in 2005 is het gehele besturingssysteem van het forum verdwenen en de enorme databank met allemaal tips voor diverse kwalen, verdween. Stom genoeg was daar geen back-up van gemaakt. Natuurlijk was het erg. Maar soms gebeuren dat soort dingen. De tijd ontbrak me toen om alles weer op poten te zetten. Maar nu is de tijd weer rijp om via Topcure mensen op het pad te brengen van de Bach remedies en Feng Shui en hun ervaringen met alternatieve geneeswijzen te delen met anderen. Ik zelf heb daar vroeger enorm veel aan gehad. Doordat anderen (vooral oudere mensen, die veel kennis vergaard hadden) vroeger met míj deelden, ontdekte ik dat je het leven enorm kunt veraangenamen als je zelf bepaalde aanpassingen doet. En die aanpassingen deed ik!

Wie ben ik?
Mijn naam is Marjo Horn-van der Enden, geboren in Amsterdam op 1 augustus 1946. Ik ben nu dus zo rond de 70, maar ik voel me nog steeds 25. Ik ben huidspecialist, schrijfster, filmer en documentairemaakster en ik geef lezingen over de huid, over Bach bloesemremedies en over Feng Shui. Naast mijn werk is mijn hobby: reizen. Ieder jaar maken mijn man en ik (we zijn getrouwd in 1968) een reis van twee maanden ergens in de wereld. Het borrelt nog steeds in me. Mijn motto is: 'Je bent nooit te oud om jong te zijn!' Ik wil dan ook nog van alles, blijven ontwikkelen en vooral delen met anderen.

Door 'toeval' kwam ik rondom 1990 in aanraking met Bach bloesemremedies. In die tijd had ik samen met mijn man een reisbureau op Schiphol. We werkten ons een slag in de rondte, waardoor ik op een gegeven moment mezelf een beetje kwijt raakte. Ik werd bitchy, ik voelde me opgedraaid. Ik mocht nooit even zitten van mezelf. Er moest altijd gewerkt worden! Ik kon niet stoppen. Op een dag voel je dat het misgaat. Ik was kapot. En toen kwam ik met Bach bloesemremedies in aanraking. Ik gebruikte Vervein (deze bloesem geeft rust, zorgt ervoor dat je wél even van jezelf op de bank mag gaan zitten, rustig lezen of tv kijken). Dat was een openbaring. Daarnaast nam ik de bloesemremedie Beech (deze bloesem zorgt ervoor dat je je niet zo druk maakt over dingen die niet belangrijk zijn en je je veel toleranter opstelt tegenover je omgeving. (In mijn geval was dat het personeel). Ik verwachtte van onze mensen namelijk dat ze dezelfde inzet hadden als mijn man en ik hadden. Een kwaal die veel voorkomt bij directeur/eigenaren van een zaak. En ondanks dat onze mensen enorm hard hun best deden, omdat ze het leuk vonden om in ons mooie reisbureau te werken, was ik blind geworden voor het feit dat ze ook nog een eigen leven hadden met kinderen en familie en verwachtte ik dat ze altijd maar alleen aan de zaak dachten. Toen het echt misliep kwam ik God-zij-dank met de Bach bloesems in aanraking en die hebben mijn leven volledig veranderd. Ik wérd tolerant. Ik kón weer lachen, het personeel kon opgelucht ademhalen. Er was harmonie en dat kwam de werksfeer enorm ten goede. In mijn boekje Passie en Power, leven met hart en ziel staan vele verhalen die verband houden met bovenstaande problematieken en de oplossingen.
Doordat ik zó gefascineerd werd door de Bach remedies ben ik me er volledig in gaan verdiepen. De ene na de andere cursus heb ik indertijd gevolgd. Een geweldige tijd, een ware ontdekkingstocht naar de ziel, omdat de filosofie van Dr. Bach mij enorm aansprak. Ik ging zelfs zo ver door dat ik uiteindelijk officeel geregistreerd Practioner werd, aangesloten bij het Bach Centre in Engeland.

In 1995 kwam ik in aanraking met Feng Shui. Ik volgde alle cursussen die er maar waren. Ik kreeg les van de Chinees/Amerikaanse architect en Feng Shui specialist, Ronald Chin, van Richard Green uit Australië en van vele anderen. Ik ging er volledig voor. Alle boeken die er over Feng Shui waren geschreven stonden in onze boekenkast. Er ging een wereld voor me open. Die opleidingen deed ik naast mijn reisbureau bestaan, gewoon omdat ik energetisch gevoed wilde worden. Nu was ons reisbureau in die tijd redelijk succesvol. Maar toen we met Feng Shui aan de slag gingen en op de zaak een Feng Shui consult hadden laten doen door Ronald Chin, ja toen gingen de energieën pas écht vloeien. Alles lukte, alles liep gesmeerd vanaf die tijd. Het wérkte gewoon. Dat kon niemand ontkennen. Ons personeel vond het in het begin wel een beetje vreemd, maar al snel was iedereen overtuigd. Feng Shui wérkt!

Na de verkoop van ons reisbureau-bedrijf in 2000, werd ik na grondige studies in Amerika, Engeland en Zwitserland op mijn 54e huidspecialist (gespecialiseerd in littekenbehandeling en rimpelbehandeling). Op mijn 60e kwam mijn eerste boekje uit: Verjong je huid in 21 dagen (na drie drukken is het nu uitverkocht). Tegelijkertijd kwam de Engelse versie: Looking Great in 21 days uit. Dit wordt nog steeds wereldwijd verkocht via Amazon.com en natuurlijk in Nederland via Bol.com

Daarna schreef ik Passie en Power, leven met hart en ziel. Dat boekje onstond door de verhalen van mensen die ik in mijn stoel kreeg en de gesprekken die ik voerde met mijn cliënten. Ik ontdekte dat er bij velen erg veel behoefte was aan een helpende hand. En omdat ik vaak die 'helpende hand' kon bieden voor wat betreft het vinden van een studierichting of om een carrière switch te maken of om beter met de baas, een levenspartner of de andere gezinsleden te kunnen omgaan, heb ik wat 'gereedschappen' voor een aangenamer leven in Passie en Power beschreven, met voorbeelden uit mijn eigen leven en uit de praktijk.


Nu, ik hoop dat de onderwerpen op deze Topcure site jou ook aanspreken en wens je veel leesplezier en vooral veel levensgeluk met de aanpassingen die je ongetwijfeld gaat doen met de Feng Shui adviezen en misschien ook wel met de verschillende Bach bloesemremedies. Voor het behoud van een mooie huid kun je gewoon aan de slag met de Facelift à la Carte kaart. Daar staan de oefeningen en massages uit het boekje Verjong je huid in 21 dagen, compleet op de kaart.

Met hartelijke groet,

Marjo Horn
Redactie TOPCURE
 

Heb je zelf een goede tip of ervaring met een van de onderstaande onderwerpen en wil je deze delen stuur dan een email.
 

 

Marjo Horn, life coach en huidspecialist, schrijfster van Verjong je huid in 21 dagen

Verjong je huid in 21 dagen

Beauty, huidverbetering en verjonging van de huid. Iedereen kan er jonger uitzien. Wie zou dat niet willen? Liefst op een natuurlijke manier zonder kunstgrepen. Het 21-daags Verjongingsprogramma is eenvoudig en wat nog belangrijker is, een veilige methode die leidt naar een jonger uiterlijk. Wat sommigen als een voordeel ervaren is dat je ook kunt afvallen tijdens het 21-daagse programma. Maar, waar je bij andere diëten kunt gaan 'tekenen' of ingevallen wangen kunt krijgen, krijg je bij deze kuur juist een gladder gezicht. Door de oefeningen en de massages kun je op gemakkelijke manier een natuurlijke facelift zelf doen, waardoor je strak in je vel blijft.. Meer....

Marjo Horn, life coach en schrijfster van Welke vitamines doen het voor mij?

Welke vitamines doen het voor mij?

Een gebrek aan vitamines kan tot de meest vervelende klachten leiden, zoals doodmoe zijn, maar niet weten waarvan. Of aldoor problemen met slapen. Soms last van spanning of van piekeren. Een geheugen dat je af en toe gewoonweg in de steek laat. Het zóu kunnen duiden op een vitaminetekort. En ook lichamelijke klachten zoals pijn, kramp, last van je maag of haaruitval spelen vaak een rol. Maar is er iets aan te doen? Zonder medicijnen? Het staat allemaal in deze kleine vitamine-bijbel. In ‘Welke vitamines doen het voor mij?’ is veel informatie te vinden over vitamines uit voeding, maar ook over mineralen, spoorelementen en aminozuren, die een grote bijdrage kunnen leveren aan de opbouw en het herstel van het lichaam. Meer....

Marjo Horn, life coach en schrijfster van Passie en Power, leven met hart en ziel

Passie en Power, leven met hart en ziel

In haar boek 'Passie en Power, leven met hart en ziel', schrijft Marjo dat je niet slechts één carrière hoeft te hebben. Met vele eigen voorbeelden geeft ze aan dat leeftijd er niets toe doet om een carrière switch te maken. En dat je op iedere leeftijd altijd weer met iets nieuws nieuws kunt beginnen om levenslang voldoening te houden. Nadat zij tot haar 54e jaar een reisbureau op Schiphol had, begon ze pas haar loopbaan als litteken- en rimpel-specialist

Zwitserland, Engeland en Amerika, vestigde Marjo zich als huidspecialist. Pas op haar 60e begon ze met het schrijven van boeken en enkele jaren later startte ze met professioneel filmen

Meer....

BACH BLOESEMREMEDIES
Emotionele balans herstellen!

Er zijn typeremedies en stemmingsremedies bij Bach bloesemtherapie. Type remedies kunnen mensen toepassen die chronisch last hebben van bepaalde gemoedsstemmingen, zoals bijvoorbeeld faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar het komt ook wel voor dat je tijdelijk last hebt van gebrek aan zelfvertrouwen. In dat geval komt Larch ook heel erg van pas. Daarbij kun je de bloesems met elkaar combineren, namelijk 7 verschillende sbloesems tegelijk.
Meer....

HUIDVERZORGING
Gezichtsoefeningen en gezichtsmassages

Hoe simpel kan het zijn? De gezichtsoefeningen helpen écht! Zelf begon ik ermee op mijn 34e en na een week zei mijn man: 'Je ziet het al. Vooral de huid onder je ogen is strakker!' Dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom besloot ik het hele plan verder uit te werken, zodat mijn vriendinnen er ook iets mee konden. Maar het kon nóg beter... De liftende massages ontwikkelde ik niet veel later om nog betere resultaten te krijgen.
Meer....

FENG SHUI
De energie in huis aanpassen!

Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd.
Meer....