Emotionele Vrijheid Technieken

Wat is EFT?

EFT staat voor "Emotional Freedom Techniques" of vertaald, Emotionele Vrijheid Technieken (EVT). EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het energiesysteem. Deze verstoring zorgt ervoor dat u (hevige) emoties voelt over bepaalde gebeurtenissen en situaties. Door op het moment dat deze (hevige) emotie zich voordoet, met twee vingers, op bepaalde meridiaanpunten te kloppen, wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie. Meestal gebeurt dit direct, soms duurt het langer. De EFT techniek is gemakkelijk te leren, waarna u het op uzelf kunt toepassen. Het succespercentage van EFT is erg hoog. Deze ligt tussen 80 en 85%.

EFT is ontwikkeld door Gary Craig. EFT is gebaseerd op de Callahan methode, ook wel TFT (Thought Field Therapy) genoemd. Dr. Callahan is een klinisch psycholoog uit de USA. Hij ontdekte, na onderzoek, dat door het kloppen op meridiaanpunten hevige emoties verdwenen. Op basis van deze ontdekking heeft Callahan Thought Field Therapy (TFT) ontwikkeld. Gary Craig heeft TFT van Dr. Callahan geleerd. De toepasbaarheid van TFT is minder makkelijk, omdat bij TFT voor iedere klacht een andere volgorde van kloppen op de meridiaanpunten wordt aangehouden. Gary Graig heeft daarom EFT ontwikkeld. Door de eenvoud van deze methode is het mogelijk dat iedereen EFT kan leren. Hierdoor krijgt u een instrument in handen waarmee u zelf emotionele problemen kunt lossen.


Veel gestelde vragen http://www.eftnederland.nl/veel-gestelde-vragen
Engelse video - pijnbestrijding me EFT
Tapping through Pain - EFT with Brad YatesDeze kaart kun je gebruiken als richtlijn voor het uitzoeken van de juiste remedie voor gemoeds-stemmingen die je last bezorgen.

Het mooie aan Balans à la Carte is dat alle Bach remedies duidelijk en overzichtelijk op een handig geplastificeerde kaart staan met uitleg. Eigenlijk is het een klein boekje op een kaart.
voor slechts € 6,95

Klik hier om in de À la Carte winkel te bestellen
Terug naar de vorige pagina ©Topcure sinds 2000 - Ddisclaimer - Contact