STRESS - FAALANGST - GEBREK AAN ZELFVERTROUWEN - OVERVERMOEIDHEID - UITPUTTINGSGEVOEL - UITSTELGEDRAG - ONGEDULD - PIEKEREN - OVERBEZORGDHEID - ANGST VOOR DE TANDARTS - RICHTINGLOOSHEID - VITALITEITSGEBREK


WIE WAS DOKTER BACH?
Dr. Edward Bach(1886-1936) had rond 1930 een bloeiende artsenpraktijk in Londen, maar was niet tevreden met de manier waarop hij zijn patiënten kon behandelen. Wat hij deed, was symptoombestrijding, vond hij. De patiënten genazen niet echt van de medicijnen. Omdat hij vermoedde dat veel kwalen gerelateerd waren aan negatieve gemoedsstemmingen - maagkwalen en darmproblemen kunnen gemakkelijk ontstaan door zorgen en/of angsten - ging hij op zoek naar een methode die de oorzaak van veel kwalen zou kunnen aanpakken. De oplossing vond Dr. Bach in de natuur. Hij merkte dat bepaalde bloemen en planten dezelfde energie hadden als dat van de mens maar dan in optimale vorm. Zo ontdekte hij dat Sweet Chestnut (de tamme kastanje) bijvoorbeeld, een positieve uitwerking had op mensen die erg depressief waren of de Red Chestnut (de rode kastanje) een gunstige invloed had op mensen die overbezorgd waren voor het welzijn van hun naasten. Na het innemen van de door Dr. Bach gemaakt tincturen waren deze mensen beter in staat om hun angsten te overwinnen en hun zorgen los te laten en kregen ze meer vertrouwen dat alles goed zou komen. De tincturen maakte Dr. Bach door de bloesems in afzonderlijke schalen, gevuld met zuiver bronwater, te leggen en daar de zon op te laten schijnen. De zon bleek sterk genoeg om de energie van de bloemen over te brengen in het water, waarna het krachtige water in kleine esjes werden gedaan en als druppeltjes konden worden ingenomen. Die zoektocht van Dr. Bach heeft ons de jne remedies voor mens en dier opgeleverd.

Wat doen bloesemremedies?
Bloesemremedies vullen energie aan, wanneer het lichaam een verlaagd energie-niveau heeft. De bedoeling is en dit is ook de filosofie van Dr. Bach, om negatieve gemoedsstemmingen met aanvulling van de bloesemremedies om te zetten in positieve gemoedsstemmingen om je leven meer kracht te geven, zonder de ballast van negativiteit.Het verschil tussen een typeremedie en een stemmingsremedie

Er zijn veel bloesems (38 in totaal, exclusief Rescue Remedy wat een samenstelling is van 5 bloesemremedies) voor allemaal verschillende gemoedsstemmingen. Typeremedies en stemmingsremedies. Dat kunnen dezelfde bloesems zijn, maar voor verschillende mensen. Een voorbeeld met de Bach remedie 'Larch': Iemand kan altijd last hebben van faalangst of gebrek aan zelf vertrouwen. In dat geval gebruik je Larch als typeremedie. Deze persoon is van nature onzeker en zal veel baat hebben bij Larch. Maar het kan ook zijn dat iemand die normaal gesproken zelfverzekerd is, toch momenten van onzekerheid kent. Bijvoorbeeld als deze een publiek moet toespreken of voor een commissie moet verschijnen van mensen die misschien meer weten dan hij of zij. In dat geval noemen we de Bach remedie Larch een stemmingsremedie.

De juiste Bach bloesem uitzoeken
Over het algemeen is het niet zo gemakkelijk om te zoeken welke remedies je kunt toepassen. Daarom heb ik het inzichtelijk gemaakt en de Balans à la Carte-kaart ontwikkeld waarop alle Bach bloesemremedies met de bijbehorende emoties op vermeld staan. Het is een mooie, gelamineerde naslag-kaart waarop in één oogopslag te zien is welke Bach remedie jou of iemand uit je gezin kan helpen om (weer) gelukkig te worden. Je kunt deze kaart bestellen via Bol.com of via de Alacarte Shop.

Veel succes!
Marjo Horn, Life Coach, Huidspecialist en Bach Practioner
Tevens schrijfster van: Verjong je huid in 21 dagen (na 3 drukken bijna geheel uitverkocht) - Looking Great in 21 days (Engelse versie) - Passie en Power, leven met hart en ziel - Stop Acne Nu! (eBook PDF).

Balans à la Carte

Bach bloesemremedies - Balans à la Carte
Alle 38 remedies op een handige naslagkaart

Bach bloesems zijn gemakkelijk uit te kiezen met de Balans à la Carte Quick Reference kaart. Het mooie van deze duidelijke en handige naslag-kaart is dat in één oogopslag te zien is welke Bach remedie kan helpen om (weer) gelukkig te worden. Alle 38 bloesemremedies staan kort en bondig uitgelegd op de dubbelijzijdige, luxe gelamineerde A4 kaart. Meer....

Bach bloesems voor mens en dier

Voor wie zijn Bach remedies geschikt? Hoe moet je ze gebruiken en waar zijn ze te koop?

Bach bloesemremedies zijn geschikt voor iedereen die wat hulp kan gebruiken om zich beter te voelen. Vrouwen, mannen, meisjes, jongens, kleuters én baby's.Ook dieren hebben baat bij Bach bloesemremedies. Er zijn veel voorbeelden van mens en dier die geholpen zijn door de Bach bloesemremedies. Bach remedies zijn te koop in de Natuurwinkel of bij de Tuinen en online gemakkelijk via BOL.COM.

Bach bloesems online verkrijgbaar in 20 ml voorraadflesjes BOL.COM

Hoe gebruik je Bach bloesemremedies?
Kun je meer bloesems tegelijk gebruiken?

Bach remedies kunnen langere tijd worden ingenomen. Doe mineraalwater zonder koolzuur in een 30 ml pipetflesje. Doe dan 2 druppels uit een voorraadflesje Bach remedie bij het water in het pipetflesje en neem van dit mengsel MINIMAAL 4 x daags 4 druppels, of meer naar behoefte. Indien meerdere gemoedsstemmingen tegelijk aangepakt dienen te worden, voeg dan 2 druppels van iedere extra gekozen remedie aan het mengsel in het flesje toe (maximaal 7 remedies tegelijk). Meer....

  • Hieronder de video die we maakten met de 6 vrouwen voor de opnames van 'Een Nieuwe Look, Een Nieuwe Start' met Lies, Silvia, Bianca, Suzanne, Saskia en Renec. Tijdens de opnames werd duidelijk dat we allemaal weleens aan uitstelgedrag lijden, waardoor discipline om bepaalde dingen die gedaan moeten worden, gewoon ontbreekt. Hornbeam helpt enorm bij uitstelgedrag.


Facelift à la Carte

Balans à la Carte is natuurlijk te koop via Bol.com
Meer....

Als je meerdere kaarten wilt kopen, bijvoorbeeld om aan vriendinnen of vrienden te geven, zijn er in de Alacarte-shop leuke kortingen! Meer....

.

Facelift à la Carte gezichtstraining voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. Meer....

HUIDVERZORGING
Gezichtsoefeningen en gezichtsmassages

Hoe simpel kan het zijn? De gezichtsoefeningen helpen écht! Zelf begon ik ermee op mijn 34e en na een week zei mijn man: 'Je ziet het al. Vooral de huid onder je ogen is strakker!' Dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom besloot ik het hele plan verder uit te werken, zodat mijn vriendinnen er ook iets mee konden. Maar het kon nóg beter... De liftende massages ontwikkelde ik niet veel later om nog betere resultaten te krijgen.
Meer....

BACH BLOESEMREMEDIES
Genezen door bloemen!

Er zijn typeremedies en stemmingsremedies bij Bach bloesemtherapie. Type remedies kunnen mensen toepassen die chronisch last hebben van bepaalde gemoedsstemmingen, zoals bijvoorbeeld faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar het komt ook wel voor dat je tijdelijk last hebt van gebrek aan zelfvertrouwen. In dat geval komt Larch ook heel erg van pas. Daarbij kun je de bloesems met elkaar combineren, namelijk 7 verschillende sbloesems tegelijk.
Meer....

FENG SHUI
De energie in huis aanpassen!

Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd.
Meer....