TOPCURE is de verzamelsite op het gebied van lifestyle, schoonheid en gezondheid en het omgaan met energieën in het lichaam (bijvoorbeeld Bach Bloesemremedies) en in je omgeving zoals Feng Shui, kortom alles wat te maken heeft met een prettige en comfortabele levenstijl.

VERSLAVINGEN - HOE KOM JE ER VANAF?

Passie en Power leven met hart en ziel

Uit het boekje Passie en Power - leven met hart en ziel

Ervaring met stoppen met roken - rookverslaving overwonnen
In de jaren 60 en 70 werd er flink gerookt. Als je jong bent, heb je geen idee welke problemen op latere leeftijd kunnen ontstaan door roken. Mijn vader heeft bijvoorbeeld vreselijk veel gerookt en hij kreeg zijn eerste hersenbloeding op 67-jarige leeftijd. Als je dat meemaakt, realiseer je je nog eens goed dat je moet gaan voor kwaliteit van leven. En daar hoort roken niet bij. Vroeger rookten we trouwens allemaal, een paar zeer verstandige mensen daargelaten. Wij zaten gewoon in de huiskamer te roken waar mijn zwaar astmatische moeder bij zat. Hoe konden we toch zo dom zijn? We wisten niet beter, het hoorde er gewoon bij. Ik begon overigens pas op mijn 18e te roken. Eerst rustig aan, maar geleidelijk werd het steeds meer. Ik woonde op kamers in Amsterdam en we gingen heel veel uit. Iedereen in het uitgaansleven rookte en als je dat niet deed, viel het op. De sigaretten kon ik met sloffen tegelijk bij de sigarenwinkel afhalen, mijn vader betaalde aan het eind van de maand de rekening. Mijn broer en ik waren dat gewend. Op een gegeven moment rookte ik drie pakjes sigaretten per dag. Ik maakte nogal lange dagen: ik stond om vijf uur 's morgens op en ging om 12 uur 's avonds naar bed. In die tussentijd rookte ik, altijd. Op het werk werd in die tijd ook gewoon gerookt, dat was normaal.

Hoe ik van het roken afkwam
Op een dag, ik was net 30 geworden, vertelde mijn man dat hij gestopt was met roken en zelfs al een week niet had gerookt. Ik had het totaal niet opgemerkt. Hij zei dat hij expres niets had gezegd, omdat hij bang was dat hij het anders niet zou volhouden. Na een week voelde hij dat hij er echt klaar mee was. Na die week zou het hem wel lukken om voorgoed van de sigaretten af te blijven. Ik was woedend; het idee dat ik ook zou moeten stoppen maakte me gek. Het leek mij onmogelijk. Mijn man zei tegen me: "Jij hoeft niet te stoppen hoor. Ik doe het niet meer, maar jij moet doen wat je wilt." Hij was gestopt omdat hij wat pijn op zijn borst had. Mijn reactie was: "Als je maar weet dat ik gewoon doorga." Dat was ik ook heilig van plan. De volgende ochtend zat ik om 10 uur aan mijn zoveelste kopje koffie. Ik keek naar mijn pakje sigaretten en zag daarnaast een dik haarelastiekje liggen. Ik dacht erover na waarom ik zo graag wilde roken, pakte het elastiekje en begon ermee te draaien. Tijdens het draaien had ik geen sigaret gerookt. Iedere keer als ik het pakje sigaretten wilde pakken om er één uit te halen, pakte ik daarvoor in de plaats het elastiekje. Inmiddels was er een uur voorbij gegaan. Ik legde het elastiekje steeds terug op tafel, maar zodra ik mijn sigaretten wilde pakken, nam ik het elastiekje op en ging ermee zitten draaien. Ik ontdekte dat ik al die tijd totaal geen behoefte had gehad aan roken. Ineens had ik al anderhalf uur niet gerookt en eigenlijk miste ik het helemaal niet. Zolang ik mijn handen maar bezighield, taalde ik niet naar een sigaret. Inmiddels waren er een paar uur verstreken en nog steeds kon ik het volhouden. Op dat moment realiseerde ik me: als ik dit anderhalf uur kan volhouden, kan ik het ook de rest van mijn leven. Ik heb het pakje sigaretten nog drie jaar op tafel laten liggen, voor het geval de drang om te roken té sterk werd. Het elastiekje had ik maar een dag of drie nodig. Er kwam nooit meer een moment dat ik per se een sigaret moest hebben. Heel soms – als we op een terras lekker in het zonnetje zaten – zeiden we tegen elkaar: "En nu een sigaretje." Dan lachten we en wisten allebei dat we nooit meer zouden roken.

Voorbeeld van mijn vader
Mijn vader heeft zijn zware roken uiteindelijk met zijn gezondheid moeten bekopen. Een aantal hersenbloedingen achter elkaar werden hem fataal. Zijn vaten waren volledig vernauwd waardoor er geen bloedtoevoer naar de hersenen mogelijk was. Op een dag zei zijn lichaam: bekijk het maar, ik stop ermee. Hij heeft daarna nog wel 12 jaar geleefd, maar hij kon niet praten, niet schrijven en niet lopen. Hij zat in een rolstoel en was afhankelijk van verplegend personeel. Hij mocht alleen naar het toilet als het hun uitkwam. Door drukte in de gezondheidszorg kwam het vaak niet uit. Dan zat mijn vader – eens een stoere man die twee bedrijven had opgericht en gerund – met zijn lengte van 1.90 meter als een zielig vogeltje in zijn rolstoel te wachten op hulp. Dit was vroeger een man met passie én power. Een man die zichzelf – door onwetendheid – met roken had vernietigd.

Soms leren we pas de waarde van gezondheid als deze er niet meer is.

Bovenstaande tekst komt uit het boek: Passie en Power - leven met hart en ziel van Lifestyle Coach - Marjo Horn

Hoofdstuk Roken, ik kwam ervan af - Klik hier voor de inhoudsopgave van Passie en Power.

Reageren: je kunt met Marjo Horn in contact komen via marjohorn@wxs.nl

Stoppen met Roken - Allen Carr
'Stoppen met roken' snel, gemakkelijk, doeltreffend. Allen Carr methode - Klik hier om te bestellen

Ervaringen van lezers van 'Stoppen met alcohol' van Alan Carr Stoppen met drinken zonder wilskracht
Ervaring van een lezer van 'Stoppen met rokenl' van Alan Carr

Heel goed boek!
Wat een goed boek is dit! Ik kan hem iedereen aanraden. Je moet er wel voor open staan anders gaat het niet werken.Het verandert je manier van denken wat betreft het roken. Ik ben inmiddels al 11 maanden gestopt met roken dankzij dit boek, mijn broer heeft het ook gelezen en is 10 maanden gestopt. Wij hebben beide 15 jaar gerookt, een pakje per dag.Dankzij dit boek heb ik 1800 euro bespaard die ik anders had opgerookt, dat zijn 6500 sigaretten! Ontzettend blij dat ik van deze dure en ongezonde hobby af ben.

Inspirerend! Een Aanrader
Heb meerdere keren geprobeerd te stoppen met roken. Rookte al 20 jaar! Na het lezen van het boek is het mij gelukt, puur om de instucties te volgen. Bij mijn vorige pogingen kon ik niet lachen en voelde mij neerslachtig. Met de Carr methode is dat zo minimaal, ik heb gewoon een lach op mijn gezicht behouden! Nu al 3 weken gestopt, langste tijd wat ik ooit heb volggehouden, ik heb er vertrouwen in!!!

Klik hier om het boek Stoppen met Roken van Allen Carr te bestellen via Bol.com

BACH BLOESEMREMEDIES
Emotionele balans herstellen!

Er zijn typeremedies en stemmingsremedies bij Bach bloesemtherapie. Type remedies kunnen mensen toepassen die chronisch last hebben van bepaalde gemoedsstemmingen, zoals bijvoorbeeld faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen. Maar het komt ook wel voor dat je tijdelijk last hebt van gebrek aan zelfvertrouwen. In dat geval komt Larch ook heel erg van pas. Daarbij kun je de bloesems met elkaar combineren, namelijk 7 verschillende sbloesems tegelijk.
Meer....

HUIDVERZORGING
Gezichtsoefeningen en gezichtsmassages

Hoe simpel kan het zijn? De gezichtsoefeningen helpen écht! Zelf begon ik ermee op mijn 34e en na een week zei mijn man: 'Je ziet het al. Vooral de huid onder je ogen is strakker!' Dat smaakte natuurlijk naar meer. Daarom besloot ik het hele plan verder uit te werken, zodat mijn vriendinnen er ook iets mee konden. Maar het kon nóg beter... De liftende massages ontwikkelde ik niet veel later om nog betere resultaten te krijgen.
Meer....

FENG SHUI
De energie in huis aanpassen!

Feng Shui is de kunst van omgaan met onzichtbare of voor sommige mensen zelfs zichtbare energieën. Er wordt gebruik gemaakt van de elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, die een connectie hebben met kleuren: blauw, groen, rood, geel of terracotta en grijs of wit en vormen: golvend, rechthoek, driehoek, vierkant en cirkel en elkaar in deze volgorde voeden. Dit wordt de scheppende cyclus genoemd.
Meer....